Noutati - fonduri nerambursabile

CURS ACCESARE FONDURI EUROPENE

Dacă dorești să te perfecționezi în procesul de accesare al fondurilor europene pentru firma ta sau vrei să devii consultant în accesarea fondurilor nerambursabile, te așteptam la Cursul ACCESARE FONDURI EUROPENE-DallesGO cu Simona Culea, manager Kelso Consulting, care îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Cursul DallesGO de Accesare Fonduri Europene pentru investitii private iti ofera exact cunostintele necesare pentru a te orienta rapid si eficient in finantarile oferite de Bruxelles, ce constituie sursa principala de investitii la ora actuala in Romania. Fie ca doresti sa te perfectionezi pentru a sprijini procesul de accesare al fondurilor pentru afacerea ta, fie pentru a obtine un job intr-o organizatie, aici vei invata tot ce iti trebuie pentru a reusi. Vom deprinde mecanismele interne ale diferitelor programe de finantare, ne vom adapta la viziunea europeană si ne vom familiariza cu legislatia nationala.

Inscrie-te AICI
Curs Accesare Fonduri Europene pentru investitii private

Calendarul pentru Actiunea 4.1.1 - Investiții în activități productive este stabilit.

Lansarea in 16 august 2022!

fonduri europene nerambursabile pentru Investitii in activitati productive -

Controversata Masura 3, devenita ulterior Actiunea 4.1.1 pentru sprijinirea firmelor care au avut inregistrat o scadere a cifrei de afaceri cu cel putin 10% in 2020 fata de 2019 revine cu o noua varianta a criteriilor de departajare si un nou calendar de la MIPE.  

 

De data aceasta, firmele pot beneficia de ajutor in valori diferite in functie de domeniul de activitate. Pentru firmele cu domeniul de activitate in Invățământ, Sănătate și asistența socială, Alte activități de servicii pot accesa maxim 200.000 € dar nu mai mult de 5 ori cifra de afaceri la 2019, pe cand firmele din pentru firmele cu domeniul de activitate – Industria Prelucrătoare (cu excepția codurilor 11 fabricare băuturi, 12 fabricare tutun și 254 fabricarea armamentului și muniției);– Construcții; Comert cu ridicata și cu amănuntul; Repararea autovehiculelor și motocicletelor; Transport și depozitare; Hoteluri și restaurante (doar pentru activitatea de serviicii de cazare și echipamente și mobilier specific de alimentație publică) valoarea maxima a finantarii este de 5 ori cifra de afaceri la 2019, dar nu mai mult de 500.000 €. 

De asemenea s-a modificat valoarea co-finantarii solicitantului de la 5% pentru microintreprinderi din servicii pana la 75% pentru firmele din Bucuresti care vor sa acceseze 500.000 €.

In privinta criteriului verde, acesta devine obligatoriu in proportie de 20% din valoarea proiectului. Indeplinirea acestuia se demonstreaza prin analiza de mediu DNSH.

Noile criterii de departajare sunt sensibil diferite de cele anterioare, iar aplicarea acestora exclud de la calificare foarte multe firme ce se calificau anterior.

a) Scăderea Cifrei de Afaceri la 31 decembrie 2020 față de 31 decembrie 2019, ca urmare a crizei COVID - 15 puncte

b) Scăderea ratei profitului operațional aferent exercițiului financiar 2020 in raport cu exercițiul financiar 2019 ținând cont de valorile rezultatului exercițiului financiar ca urmare a crizei COVID – 35 puncte

c) Rata rentabilității activității operaționale în exercițiul financiar 2019 – 30 puncte

d) Investiția este realizată pe codul CAEN aferent soldului negativ al balanței comerciale, respectiv importurile sunt mai mari decât exporturile, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică / Banca Naţională a României - 5 puncte:

- Sold negativ - 5 puncte;

- Sold pozitiv - 0 puncte

e) Creșterea productivității muncii în anul 3 de sustenabilitate a proiectului – cifra de afaceri împărțită la numărul mediu de angajați (anul de referință este 2020, iar numărul de angajați în anul 3 de sustenabilitate trebuie să fie cel puțin egal cu cel din anul 2020) - 15 puncte

 

Criteriu suplimentar

In situația în care s-a realizat tranzacţionarea unor părţi sociale înainte cu 90 de zile de la depunerea cererii de finanţare, solicitanţii vor fi penalizaţi prin scăderea a 5 puncte din punctajul total realizat.

Dupa cum se observa, nu se mai puncteaza deloc criteriul NOUTATE, fiind chiar necesar Codul CAEN pentru care se solicita finantarea sa fie autorizat la Registrul Comertului nu mai tarziu de 1.12.2019.

𝐂𝐚𝐥𝐞𝐧𝐝𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐚𝐬𝐮𝐦𝐚𝐭 de catre Minister

 • Publicarea ghidului în consultare publică: 22.06.2022 – 4.07.2022
 • Lansare apel: 16.08.2022
 • Semnarea contractelor de finanțare: 1.09.2022 – 30.11.2022.

Ai o afacere afectata de COVID 19 si o scadere a cifrei de afaceri peste 10% in 2020/2019?

Rezerva o sesiune de consultanta fonduri europene nerambursabile pentru a afla dacă ești candidatul potrivit pentru finanțare!

FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE COVID-19 PENTRU AGRICULTURA SI INDUSTRIA ALIMENTARA

Iata ca a venit vremea ca si firmele din agricultura si industria alimentara sa primeasca ajutoare COVID 19. Sistemul este asemnator cu Masura 1 si Masura 2 cu care suntem deja obisnuiti.

Pe 26 mai 2022  se lanseaza Masura 2, granturi de capital de lucru de câte 5.000-120.000 euro pentru microîntreprinderi și firme mici și mijlocii. Buget total: 250 milioane euro.

Pe 27 mai 2022 se lanseaza Masura 1, microgranturi de câte 5.000 de euro pentru SRL fara angajati la 31 decembrie 2019, precum și pentru PFA, II, IF din sectoarele eligibile. Bugetul masurii este de 50 de milioane de euro, bani care ajung pentru 10.000 de beneficiari.

Fonduri europene nerambursabile Covid-19 pentru agricultura si industria alimentara

Ajutor (anti COVID 19) pentru Sectorul Cultural Independent

Finanatari pentru Sectorul Cultural Independent

Dupa o perioada destul de lunga de asteptare, iata ca a venit si randul sectorului cultural sa primeasca fonduri europene nerambursabile.

 

Ministerul Culturii a fost desemnat sa gestioneze aceste fonduri cu un buget total de 140 milioane lei (aproximativ 28 milioane euro) din care se vor finanta aproximativ 5.000 de entități care activează în sectorul cultural din România și a căror activitate a fost restricționată pe perioada stării de urgență sau pe perioada stării de alertă.

Haideti sa vedem impreuna care sunt conditiile concrete pentru obtinerea finantarii !

START UP NATION din nou in actualitate!

Iata ca dupa o intrerupere notabila, Ministerul lanseaza in consultare publica Ghidul solicitantului pentru Programul Start Up Nation, editia 2022.
Programul a debutat cu succes in 2017 si a avut o a doua editie in 2018, avand ca scop sprijinirea infiintarii de noi afaceri in Romania cu 42.000 euro. 
Cea de-a 3-a editie din 2019 a fost anulata impreuna cu toate programele traditionale ale Ministerului (Microindustrializare, Comert si Servicii etc.). In 2020 si 2021 toate fondurile guvernamentale dedicate sprijinirii mediului de afaceri au fost canalizate catre firmele care au avut de suferit datorita pandemiei de COVID 19. 
La fiecare editie a acestui program cu finantare nerambursabila conditiile au suferit modificari, iar editia 2022 nu face exceptie.

Vezi care sunt aceste conditii de accesare a fondurilor si inregistreaza-te pentru o sesiune de consultanta gratuita ca sa incepi cat mai curand!

Fonduri europene pentru startup

Câți bani poți obține?


a) 100.000 lei daca vei crea 1 loc de munca
b) 200.000 lei daca vei crea 2 locuri de munca

Care este contributia proprie?


Minim 5% - Maxim 15% din valoare.

Ce conditii trebuie să indeplinesti?

Ce poți face cu banii?

ELECTRIC-UP editia 2022

Panouri fotovoltaice si statii de incarcare pentru IMM-uri și sectorul HoReCa

Vesti bune pentru cei care s-au saturat de facturile uriase la energie electrica. Pentru 2022 se pregateste lansarea celei de-a doua editii a Programului ELECTRIC UP prin care se finanteaza atat IMM-uri din toate sectoarele de activitate cat si firmele mari din sectorul Horeca in scopul:

 

1.  Instalarii unor Panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă intre 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului in Sistemul energetic national

2.  Instalarii de Statii de reincărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in – minim o statie cu 2 puncte de incărcare.

Finantari nerambursabile prin Programul ELECTRIC UP

Cati bani poti obtine?

Suma acordată poate ajunge la maxim 100.000 euro din cheltuielile eligibile. Poti solicita AVANS de 30% la inceperea implementarii proiectului.

 

Cu ce suma trebuie sa contribui?

Contributia proprie solicitata este “0” (zero).

 

Ce conditii trebuie sa indeplineasca firma?

 

-          Să detină un contract de furnizare a energiei electrice in vigoare pentru punctul de consum unde solicită finantarea, cu cel putin 12 luni consecutive facturate sau un audit energetic privind consumul estimat pentru 12 luni consecutive sau perioada corespondentă din activitatea sezonieră, după caz

-          Să nu aiba datorii la bugetul de stat și bugetele locale

-          Să aibă un cont deschis la Trezoreria statului

-          Nu se află in insolventă, dizolvare, lichidare, desfiintare, inchidere, radiere, inclusiv inchidere operatională sau sub administrare speciala.your text in this area

Societățile din sectorul HORECA eligibile sunt cele care își desfășoară activitate pe codurile CAEN:

5510 - Hoteluri și alte facilităti de cazare similare,

5520 - Facilităti de cazare pentru vacante și perioadă de scurtă durată,

5530 - Parcuri pentru rulote, campinguri și tabere,

5590 - Alte servicii de cazare,

5610 – Restaurante și alte activităti de servicii de alimentatie,

5621 - Activităti de alimentatie (catering) pentru evenimente,

5629 - Alte activităti de alimentatie,

5630 - Baruri și alte activităti de servire a băuturilor, n.c.a.,

9329 - Alte activităti recreative și distractive n.c.a.

Ce poti face cu banii?

a)      Cheltuieli cu achizitia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minim 27 kWp și maxim 100 kWp, având ca principale părti componente:

- panouri fotovoltaice;

- invertor/invertoare;

- echipamente conexiuni;

- structura de montaj a sistemului;

- modul de comunicatie;

- contoare inteligente care măsoară cantitatea de energie produsă de sistemul de panouri fotovoltaice instalat şi care permit colectarea şi transmiterea datelor relevante de la distantă, in format electronic;

- tablou electric curent continuu/curent alternativ

b)      Cheltuielile cu achizitia a cel putin unei statii de reincărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu minim două puncte de incărcare

c)      Cheltuielile cu proiectarea, obtinerea avizelor necesare, montarea şi punerea in functiune a sistemului de panouri fotovoltaice și statiilor de reincărcare -  maxim 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului

d)      Cheltuieli de consultantă și management de proiect

e)      Cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea panoului de informare

f)       Cheltuielile efectuate pentru realizarea şi instalarea unui sistem de avertizare/semnalare pentru statia de reincărcare

g)      Cheltuieli stocare, maxim 30% din valoarea puterii instalate a panourilor fotovoltaice, maxim 30% din cheltuielile cu achizitia sistemului de stocare – OPTIONAL.

Important

1.      TVA nu este eligibilă. TVA este considerată cheltuială eligibilă doar dacă aceasta este nedeductibilă

2.      Cheltuielile aferente branşamentului la reteaua de energie electrică nu sunt eligibile.

Vrei sa scapi de facturile de energie electrica si nu stii de unde sa incepi?  Rezerva o sesiune gratuita de consultanta ca sa afli ce trebuie sa faci! 

500 milioane euro pentru 5.000 de firme românești pentru DIGITALIZARE

Conform Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), 5.000 de firme IT și non-IT românești urmează să primească granturi totale de aproape 500 de milioane de euro pentru proiecte de digitalizare.

Fondurile vor fi accesible sub forma a 2 programe astfel:

 • 150 milioane euro pentru firme IT ce vor primi granturi pentru crearea de tehnologii digitale avansate in domeniile:
Finantari pentru digitalizare-inteligenta artificiala
 • inteligență artificială,
 • date și cloud computing,  
 • blockchain;
 •  High Performance Computing și Quantum Computing;
 • Internet of things (IOT) etc.
 • securitatea cibernetică

Lansarea apelului de proiecte este preconizată a fi lansat în prima parte a anului 2022.

 • 350 milioane Euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale in firme care nu sunt in domeniul IT

Firmele vor putea achizitiona cu bani europeni:

Fonduri europene nerambursabile pentru digitalizare
 • echipamente hardware TIC;
 • dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor, inclusiv soluțiile de automatizare software de tip RPA, respectiv Robotic Process Automation;
 • tehnologii blockchain;
 • sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality;
 • website de prezentare;
 • servicii de tip cloud și IoT;
 • consultanță/analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile etc.
 • cursuri IT.

Proiectele vor avea o valoare nerambursabila de la minim 30 pana la 100.000 Euro.

Interesat? Rezerva o sesiune gratuita de consultanta fonduri europene nerambursabile pentru a afla dacă ești candidatul potrivit pentru finanțare!