Fonduri europene nerambursabile pentru antreprenori debutanti - TOP 10 afaceri profitabile

Afaceri profitabile cu fonduri europene

Mediul de afaceri s-a maturizat in Romania odata cu societatea, chiar daca uneori suntem prea prinsi cu realitatea cotidiana ca sa realizam acest lucru.

Sunt deja ani buni de cand cei care vor sa inceapa o afacere au la dispozitie oportunitati financiare pentru a debuta si nu mai este necesar sa se imprumute de la parinti si prieteni pentru a deveni antreprenori independenti.

Sigur ca poti ajunge la Imperiul Leilor cu ideea ta de afaceri, poti opta pentru imprumut bancar, crowdfunding, fonduri de investitii sau business angels. Aceste variante iti ofera capitalul de care ai nevoie pentru investitia initiala, insa banii trebuiesc returnati investitorilor dupa o perioada de timp, impreuna cu dividende sau dobanzi dupa caz.

O alternativa foarte buna o reprezinta finanatarea din fonduri europene nerambursabile si fondurile guvernamentale nerambursabile. Unul dintre programele cu cea mai mare notorietate este Start Up Nation pe baza caruia tinerii care isi doresc sa devina antreprenori pot deschide o afacere profitabila. Iata cateva idei de afaceri profitabile care au sanse maxime de finantare in 2022:

1) Crearea unui software

Fonduri europene nerambursabile pentru digitalizare

Fie ca este vorba despre un joc, o aplicatie pentru telefonul mobil sau un software pentru facturare este o afacere cu sanse reale de succes, mai ales pentru ca este o activitate incurajata de catre statul roman prin impozite foarte mici pe salariu.

Acest lucru este de mare ajutor, iar in plus poti obtine finantare nerambursabila atat pentru echipamentele de care ai nevoie cat si pentru licente sau publicitate.

2) Consultanta tehnica si inginerie

Consultanta tehnica si inginerie

Industria devine din ce in ce mai specializata si automatizata. Sigur ca poti vinde echipamente specifice unei industrii, poti avea un showroom in care sa faci demonstratii.

Dar la fel de bine poti ajuta clientii sa identifice cele mai eficiente echipamente, care polueaza cel mai putin si ofera durabilitate afacerii.

Protectia mediului, sustenabilitatea si rezilienta la schimbarile climatice vor fi cele trei coordonate ale industriei in viitorul nu prea indepartat.

3) Confectii metalice

Confectii metalice

Este un subiect de foarte mare actualitate, daca iei in considerare conjunctura actuala in care nici containere metalice nu se mai gasesc.

Ce sa mai vorbim despre altele mai complicate care ajung cu mare greutate din China. Ai nevoie de echipamente performante si desigur pricepere, clienti vei gasi mereu.

4) Paine, prajituri si patiserie

Fonduri nerambursabile pentru comert si servicii

Lumea nu inceteaza sa se sature de ele. Probabil ca nu se va satura niciodata.

Poti produce de la covrigi la placinta cu dovleac, de la minitarte pana la torturi artizanale, checuri sau biscuiti.

Cu siguranta ca poti gasi retetele cele mai savuroase. Produsele pot fi realizate la comanda sau vandute intr-un magazin cu circulatie intensa.

5) Agentie de publicitate

Agentie de publictate

Aceasta afacere este la mare cautare si realizeaza cifre de afaceri importante, mai ales ca promovarea are valente diferite in medii diferite.

Pentru un tanar talentat care invata SEO cei mai interesanti clienti sunt micile afaceri care au la dispozitie un buget restrans si au nevoie de mai multi clienti pentru a se dezvolta.

Retelele sociale vor rezolva cu siguranta problema.

6) Clinica medicala

fonduri europene nerambursabile pentru clinica medicala

Aceasta necesita pe langa medici si asistente o serie de echipamente scumpe, mobilier specific si o amenajare interioara a spatiului adecvata acestui tip de activitate.

Procedurile de acreditare sunt complexe si este nevoie de timp, insa pentru tinerii medici fondurile europene nerambursabile sunt solutia ideala.

7) Fabrica de mobila

Fabrica de mobila

Gusturile clientile in materie de mobilier au evoluat in ultimii ani si foarte multi clienti incearca optimizarea spatiului de locuit cu solutii ingenioase pe care le pot obtine doar cu mobilier la comanda.

Cu promovarea potrivita vei avea comenzi programate pe cateva luni de zile.

8) Fabrica de cherestea

Fabrica de cherestea

Desi pare desueta, aceasta afacere este de fapt una dintre cele profitabile si care necesita doar cateva echipamente.

In plus reziduurile de lemn obtinute se pot transforma in peleti. Adica doua afaceri intr-una singura!

9) Consultanta IT

Consultanta IT

Cei pasionati pot ajuta firmele sa isi creeze retelele IT software si hardware.

Incepe sa devina din ce in ce mai clar pentru toata lumea ca e mai ieftin sa subcontractezi o astfel de activitate, decat sa angajezi o echipa de IT.

10) Atelier de Croitorie

Atelier de croitorie

Sigur ca iti trebuie pricepere sa incepi o astfel de afacere si desigur ca ai nevoie de mai multe echipamente in afara de masina de cusut care sa te ajute sa intri pe o piata ca cea de imbracaminte.

Insa poti alege o nisa in care sa creezi piese deosebite si sa le promovezi printr-un magazin cu vanzare on-line.

Afaceri profitabile din

FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Aceste tipuri de afaceri sunt in topul celor mai bine cotate sectoare economice, respectiv au pondere ridicata in cifra de afaceri a Romaniei.

Aceasta inseamna ca exista o cerere foarte mare, multi clienti disponibili sa cheltuiasca bani pe bunuri si servicii iar sansele de a avea o afacere profitabila sunt foarte mari.

Acesta este motivul pentru care statul a decis ca in 2022 sa sprijine debutantii in afaceri prin programul Start Up Nation.

Pentru a afla mai multe detalii poti rezerva o sesiune de consultanta gratuita completand formularul de inregistrare.

fonduri europene nerambursabile pentru debutanti

Kelso Consulting, firmă de consultanta fonduri europene nerambursabile, elaborează întreaga documentație necesară pentru obtinerea finanțării. Inscrie-te la o sesiune de consultanta gratuita!

Completeaza datele !